De boer op

Vandaag op uitstap geweest. Het was Dag van de landbouw. Hoog tijd om aan mijn twee grote kabouters eens een aantal dingen te tonen.

Eerste halte was Tomato Masters hier in Deinze. Dat bedrijf ligt letterlijk op een paar honderd meter van mijn deur. En als je de kans krijgt om zo'n gigantisch serrebedrijf te bezoeken, dan doe je dat gewoon. De kinderen vonden het heel leerzaam omdat er heel veel werd uitgelegd. Met eenvoudige pancartes werd de basis van tomaten kweken in serres uit de doeken gedaan. En natuurlijk liggen er nu enkele kilo's verse tomaten in de frigo :-)


Volgende halte was de schapenboerderij in Wingene. Dag van de landbouw staat daar gelijk aan dag van het schaap. En daar moesten we natuurlijk ook naar toe. We waren nog niet toegekomen of de border collie's kregen de volle aandacht. Daarnaast moest Miel alle schapen even van nabij bekijken en ze aaien waar het mogelijk was. Emma heeft een heel leuke workshop gedaan en we zijn naar huis vertrokken met een bloemetje in vilt. Het is altijd goed om te merken dat bedrijven die zich open stellen voor iedereen heel veel aandacht besteden aan de kinderen. Zo betrek je hen bij wat er te doen is en hebben ze een super namiddag.

Aan alle medewerkers en vrijwilligers die dit op poten hebben gezet: een grote proficiat en dankuwel voor de inzet!

Reacties

  1. Tomaten verliezen hun smaak als je ze te koud bewaard! Een temperatuur lager dan 12° is af te raden!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Een weekend mama verwennen! (deel 2)