Het beleg van Deinze

De Vlaamse overheid heeft iets tegen Deinze, ik ben er zeker van! Wij, de inwoners van Deinze, mogen niet meer normaal naar huis rijden. Langs alle kanten zorgt de Vlaamse Overheid er voor dat wij Deinze niet kunnen bereiken. Tijd voor een korte opsomming:

1) De E17, afrittencomplex Deinze

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar eindelijk hebben we een nieuw, mooi afrittencomplex in Deinze. Twee nieuwe ronde punten, een mooie brug met een bakje frieten er op.


Eindelijk konden we op het gemak heen en terug naar Gent. Maar wat blijkt nu deze week: de op en afrit gaan weer dicht, de volledige zomer! Na een jaar miserie begint het opnieuw ...
http://www.deinzeonline.be/2013/05/wegenwerken-fnuiken-economie-en-stadskernvernieuwing/

Hoe we hier gaan kunnen rijden of omrijden, dat weten we nog niet. Er is nog geen info te lezen op de site wegenenverkeer.be, maar dat komt nog wel (hoop ik).

Ok, dan maar via een ander weg naar Gent!

2) De Kortrijkse Steenweg

Via deze klassieke verbindingsweg kunnen we ook naar Gent, maar niet het volgend jaar. Eerst en vooral zijn ze nu bezig in St Denijs Westrem aan het werk, met de nodige files tot gevolg. Ter hoogte van de Carrefour wordt de volledige baan uitgebroken en vernieuwd. Dat was inderdaad nodig, maar deze zware ingreep heeft natuurlijk serieuze invloed op de verkeersdoorstroming. Er zijn natuurlijk omleidingen voorzien ...



http://www.wegenenverkeer.be/wegenwerken/werven-gewestwegen/oost-vlaanderen/item/werken-aan-de-kortrijksesteenweg-n43-gent.html?category_id=243

En als we voorbij deze werken zijn gereden, dan botsen we vlug op de volgende file: de Sterre! Ze gaan daar een prachtig nieuwe rotonde aanleggen. Dat was hoog tijd. Wie heeft er niet tijdens zijn studententijd met de fiets aan het vloeken geweest om daar te moeten rijden? Of tijdens het rij examen klam zweet krijgen omdat de examenroute langs de Sterre passeerde? En ook hier zijn er omleidingen voorzien ...


Zucht, dit is dus niet te doen, tenzij je een dag verlof neemt om in Gent te raken.

3) Via Aalter en de E40

Via een kleine omweg via Aalter kan je ook naar Gent. Zonder probleem raak je in Aalter, dan rij je de E40 op en dan ... Bingo! Wegenwerken! Tussen Aalter en St Denijs worden er ingrijpende werken gedaan. Het wegdek wordt bijna volledig vernieuwd. Dit was inderdaad nodig, maar dit plannen tijdens de periode dat de frigoboxtoerist graag eens naar Knokke wil rijden, dat kon wat beter natuurlijk. En als je naar Gent wil, dan moet je ook hier rekening houden met vertragingen en file.



4) Hoe dan wel naar Gent??

Hier hou ik mijn lippen strak op elkaar. Ik heb mijn eigen route die nog enigszins te doen is, maar als iedereen die gaat gebruiken, dan is het ook niet leuk meer. Maar het bevestigt echt wel mijn stelling: de Vlaamse overheid heeft het niet voor Deinze. Al deze werken zijn op snelwegen of gewestwegen die onder het beheer staan van deze overheid. We gaan dus nog enkele maanden tot een jaar heel hard op onze tanden moeten bijten.

Reacties

  1. goed nieuws, een vlotte treinverbinding Deinze-Gent brengt op nog geen kwartiertje naar daar zonder alle stress en fileleed!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De trein is altijd een beetje bleiten.. euh.. reizen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Een weekend mama verwennen! (deel 2)