Vandaag is het moederdag, tijd dus om iets speciaals te doen voor mijn mama (zij doet al veel te veel voor mij, zeker de laatste tijd). Ik dacht eerst om haar en papa mee te nemen op restaurant. Maar omdat deze jongen veel te laat begon te bellen voor een reservatie, heb ik de plannen omgegooid en besloten om zelf te koken. Ik kreeg gelukkig een helpende hand van mijn zus. Zij ging zorgen voor de soep en het dessert, dus enkel het hoofdgerecht was voor mij. Het was even zoeken naar inspiratie, maar (met de hulp van zus) heb ik besloten om "Kalkoen à la Rik" te maken. Dit is een recept dat ik ooit op kot geleerd heb (ja, wij kookten af en toe goed op kot) en dat in feite poepsimpel is om te maken. Ik zal kort even meegeven hoe je dit klaar maakt. Wat heb je nodig: Kalkoenfilet (ik reken op 150g per persoon) Wortels (ik heb vandaag 750g wortels klaargemaakt) Boursin cuisine (niet de light versie, we gaan voor de real stuff) Culinaire room (idem) Boter + olijfolie Kr...
Net las ik deze post op Twitter ... Dit is voor mij een heel mooi voorbeeld van een systeemfout in onze huidige wereld. Ik heb er echt geen probleem mee dat deze uienboeren uit Nederland graag een goede euro verdienen aan hun landbouwproducten. Het zijn Nederlanders voor iets. Als ze kunnen, gaan ze voor de beste deal. Maar het is absoluut niet logisch dat ze hiervoor een container met een vrachtschip naar Brazilië sturen ipv deze groenten binnen Europa af te zetten. In mijn achterhoofd loop ik al even te denken dat het goed zou zijn om een eerlijke CO2 taks in te voeren. Maar zoals gisteren nog aangehaald in de media: deze taks moet niet dienen om de staatsschuld af te lossen, maar om direct terug te vloeien naar klimaatmaatregelen, naar projecten die bijdragen aan de klimaatomslag. En de gevolgen hiervan kunnen heel vreemd aanvoelen. Uit het blote hoofd denk ik aan een paar zaken, maar schiet mij niet af omdat ik deze niet wetenschappelijk onderbouwd heb. Het zou kunnen da...
Deze middag mijn compostvat onder handen genomen. Ongeveer anderhalf jaar geleden heb ik bij de Stad Deinze een compostbak gekocht. Niet zo'n volledig afgesloten ding, maar eentje die je zelf in elkaar steekt met plastieken planken/balkjes. De laatste weken merkte ik dat die serieus vol aan het lopen was, dus was het tijd om er iets aan te doen. Deze middag heb ik de vork ter hand genomen. De bovenste nog niet verteerde resten even aan de kant gelegd en de rest in mijn groententuin open gevoerd. En dat zag er heel goed uit: mooi kruimelige compost, vol met regenwormen, duizendpoten en ander gezond ongedierte. Dat kan nu deze winter rustig verder zijn weg zoeken in mijn tuingrond. Volgend voorjaar kan ik starten met een goed verrijkte grond. En nu is mijn compostbak weer klaar voor een nieuwe cyclus. Ik ga toch binnenkort proberen om er nog een stuk aan te bouwen om nog beter te kunnen composteren. De ruimte heb ik er alvast voor, maar nu nog aan die bakken geraken hier op de te...
En ik weet helemaal wat je bedoelt...
BeantwoordenVerwijderenOnbegrijpelijk...
:-(
Ben er echt niet goed van. Heb vandaag twee ex-collega's van K. ingelicht die nu bij mij werken.
BeantwoordenVerwijderen